Subscribe Twitter

Sunday, January 11, 2009

~!!!i hate keusahawanan!!!~


picture of us at d dinner..miss dis m0ment

*picture_kaud(yg pgng kts pink)_aku(yg trselit tdg hitam)_ayu(tdg pink cair glew)_jiehan(tdg pink x bpe nk cair haha)_n aisya(ats skali)


tak ada sebab gambar di atas dengan apa yang hendak ku beritahu dalam post ini.kenapa?aku rindu kamu.itu sahaja.aku rindu kehidupan kita di matrik.aku rindu kehidupan bilik di kmj.aku rindu kehidupan praktikum di kmj,rapat.aku rindu time kita berlatih kawad selalu.aku rindu roomate2 aku.rindu sangat2.usm?bosan.dah 1 sem berlalu.tapi dalam bilik,tak rapat sangat mcam dengan roomate dulu.mungkin sbb perbezaan umur.tak kisah.

kes 1_semalam pergi parit buntar mencari barang untuk dijual pada hari eksp0 keusahawanan di minggu ke6.buntu.kedai komputer yang dicari tidak seperti diharapkan,tiada yang menarik,yang asas-asas sahaja yang ada.ke satu kedai akses0ri comey2..bertnya..minta izin utk menjadi supplier..owner setuju walaupun baru kelmarin ada juga usm student berniat yg same.x ape,baru persaingan namanye,kate kami.kes 1 selesai.

kes 2_kedai aksesori yang hampir serupa motif seperti tadi.tapi kedai ini besar,banyak barang,penghuni lebih sibuk berbanding tadi.mencari owner,bertanya dan menerangkan pada cashier tujuan kami,dia suruh bertanya pada owner sendiri katanye.dan dia memanggil

"paaa..."

lelaki cina itu hanya menoleh sekilas.kami pergi kepadanya yang sedang sibuk menukar bateri jam tangan gamaknya.(makluman_ kedai ini juga menjual jam tangan dan servisnya).lama kami berdiri di situ menunggu.dia x pandang kami langsung.selepas beberapa minit tercongok di situ,dia memandang kami..

"nak apa??"gayanya memang menyakitkan hati...selagi boleh tahan,ku tahan.

"errr...kami dari USM..ada projek..kalau boleh datang sini nak cari supplier.."
aku teragak-agak untuk bercakap bile ramai yang melihat dan dia juga seperti tak endah dengan apa yang aku kata.

"nak cari supplier barang apa?barang apa nk supplier??"
die senyum sinis mengejek kami.kemudian dia sambung kerjanya semula tanpa menghiraukan kami.aku x mampu lagi menahan ejekan itu,aku mengajak mereka terus beredar.tiada gunanya berurusan dengan orang seperti dia.kami beredar shj.malas berhadapan dengan dia.

pencarian kami berakhir di situ setelah penat meronda bandar kecil itu.

aku sangat marah dan sangat benci pada kedai itu!!!heyyyy,,ko ingat ko bagus sangat ker??baru jadi tauke kedai serbaneka macam itu,di pekan kecil parit buntar pun nak berlagak,bajet lebey ke???heyyyy tolonglar..pikir gune otak la weh..kami datang bukan nk ambik barang ko percuma macam tuh je taw..kami datang cara baek,respect la orang sikit!!tidak terniat utk aku menghina..tapi kesabaran aku pun ada batasnya..ko ingat kedai ko bagus sangat ke??kalau ko rasa ko kaya dengan barang2 dalam kedai ko tuh,,aku rasa ko miskin!!!miskin dengan budi bahasa!!miskin dengan attitude ko!!!

benci!marah!kecewa!sumenyer~~

aku benci orang macam tuh!!perasan bagus!!sama r macam ada orang tuh..eee tolong lar...berani bercakap tentang layak ke tidak dengan aku..dia ingat dia bagus sangat ker?sorry...tapi aku memang benci orang macam tuh..sebab dy0rg xpernah sedar diri!~

time aku menulis nih,,mak cik farah call..dia kata dia beli hp sama dengan aku...ala..farah nih sibuk jek..taw lar kite sehati sejiwa..tapi xkan lar hp pon nak sama kot..haha erm tuhla..betapa sehati sejiwanya...sampaikan orang tuh pon leh suke kat ko lepas tragedi tuh..haha last2 due2 p0n xjadi..gagagaga doakan dia berjaya kat oversea tuh(even lame lg dy nk fly)...btapa sehati sejiwanya,sampai kan taste kita sama...haha tapi taste pasal laki,,kite smae taste ker??entah...macam sama jek..seb bek kita len U..lau x susah gak tuh..h0h0

6 comment(s):

aisyAh said...

sabar ye hani
psl kedai tu
xtw nak kata ape lg
jz bnyk2kn bsabar
kerenah org mmg mcm2~~

~roslinda~ said...

h0h0
thanx aisya...
memg sabar dah nih...
lau x,,0rg dah b0m lame dah kedai dy
huuu

lea said...

kite pun rindu dgn zaman matrik..
rindunye kmj...
dunia matrik best kan...

amek usahawan sem ni yer?
selamat berusahawan..
kite dh amek 2 sem lepas..
tp x dpt byk untung pun..
huk3

~roslinda~ said...

aah...windu sgt2 tem matrik....
kmj....wahhhhhhh
0h yer ker???
jual aper???
haish...bnci la keushwann!!
sbb dy lar...kna ejek la per sume..
tuh bl0m stat exp0 ag..
lau stat...haish...
jual pe ek??

lea said...

taw xpe..
sebab keusahawanan ni la kitrg xleh amek bi
coz terlebih unit...
skrg ni pun x abes amek bi lagi
tension tul..huhu
dulu kitrg berniaga keychain n alphabetical gelang...
kira amek tempahan..pastu suh kedai yg watkan
x untung sgt pun
1..rm0.50 jer..huhu

btw..awk ditag taw...
tgk kat blog kite k

~roslinda~ said...

0hhh...
mybe kta0rg p0n akn jual bnda2 c0mey gitu...
tp xlar tempah2...
kta0rg jual yg c0mey2...
n mybe pk0k kcik...
n ad wat game...
x amek untung byk p0n..lbey krg cm kmo0 gak...
yg ptg..brg habes jek...tuh lg ptg...huuu

tag??
0h n0...huuu
btw,,thanx..=)