Subscribe Twitter

Tuesday, May 26, 2009

~intrview ituh~

*gambar aku time kanak2 tiada kaitan dgn isi kandungan post ini.harap maklum



jam 8.30 aku tiba di kawasan ypj.kelihatan tiada orang lalu lalang.

"pukul 9 la baru mula,tak payah la masuk dulu"

"kalau cepat sampai,cepat daftarnya"

"al0h.."(tapi tetap membuntuti mak,,kaki tetap berjalan menuju pintu masuk)haha

aku ditinggalkan.wuuu

jam 9,panggilan pertama untuk IPTA dan IPTS tertentu da mula naik ke bilik temu duga.0uh 0k,USM belum kena panggil lagi.aku tetap sabar menunggu.

jam 9++,panggilan kedua dipanggil.0uh 0k..sekali lagi..USM tiada dalam list..sabar hani sabar..

0uh..entah jam berapa,tak kuasa aku nak melihat jam tangan aku lagi.malu aku dengan dia.sungguh,aku tipu!aku lupa nak tengok jam sebnarnya..=)

then,entah untuk kali ke berapa,dia panggil lagi budak2 U yang tak pergi lagi..arhh..tensi0n ak..dah la sejuk,,,,dia leh lak nak suh aku tunggu lama2..

"awak dari U mane?"entah untuk ke berapa kali penyambut tetamu tu tanya.dia ni tak faham2 ke bila aku cakap U.S.M?huu

"USM,ada call suruh datang hari ni ke?"

pehhh..aku da mnyirap..ini b0leh mendatangkan marah..aku dah la sejuk2 menunggu s0rg2..haish..then,dia pergi atas.

dia turun lagi.

"nama U roslinda hani ramli?"

"ya2"

"jom ikut saya"

huh.akhirnya duduk pun kat luar bilik temuduga tu.tunggu la turn.aku datang awal,last2 interview paling last..peh,bengkek siot.

aku sampai,aku duduk selang seorang lelaki.laki itu agak go0d l0oking.0ne n 0nly kat situ yang mcm tu aku rasa.haha he's m0re t0 c0ol style..rambut dy k0t..haha serius ni,aku tak bengong ketika menulis post ini.

0uh 0k,,my turn..the last one.

"Assalamualaikum"

"Waalaikumsalam...U mane ni?"

"Universiti Sains Malaysia.."(secara spontan duduk tanpa disuruh)haha

"0hh..jauh ni...macam mana b0leh dapat jauh sangat ni"

"erk,,dah ditakdirkan =]"

"course ape?"

"course kejuruteraan polimer"

"polimer...polimer...guna lagi ke polimer..ada masa depan ke polimer ni.."

"eh...ade2..insyaAllah ade.."(wat muka yakin)

"orang sekarang dah tak nak guna polimer lagi la,nak guna kertas..polimer da tak boleh hidup"

"ish..mana ade..70% daripada hidup kita sebenarnya di kelilingi polimer.."

0uh..dia diam..finally..heee tu je la yg serba sikit apa yg ditanya..sikit2 sudey..byk2 nk wat ape..huu

0k!aku nak sch0lar len ugak!~~

wish me luck!~

7 comment(s):

R LEeN said...

huh lebih baik xpayah tanya td dalam kete.........kat sini, org xtanya dia dah sibuk cerita! huhuhu ok2 aku dpt bayangkan muka ko duk tercangok sowg2 tunggu.....hahha owg last lak tuh.....hahhahahhah

emira said...

"orang sekarang dah tak nak guna polimer lagi la,nak guna kertas..polimer da tak boleh hidup"

naseb baek kau jawab. kalau aku yg kat situ, aku akan buat muke pelik, n pk 'encik ni pegi skola ke x ni'. dan akan tanya 'apa maksud encik?'

dan kalau aku gak, aku akan tukar tajuk post ni sebagai 'Sengal sungguh interviewer ituh' hahaha.

~roslinda~ said...

r leen>>>sbb itu manusia disuruh sabar...=]

emira>>>hahaha seb bek ak bukan kau...lau aku adlh kau..ak hnya menempah maut jek..kmp0m x dpt..haha

aisyAh said...

apakah kaitan kertas dan polimer??

huhu..sy nda tau bah...

nape xmohon biasiswa jpa je?

~roslinda~ said...

aisyah>>>tiada kaitan.langsung.bukan bidang kuasa polimer.abeh tu,,jawab je la.

jpa?belum bukak ag..0rg apply je sume biasswa...tgk la dpt ke x...xtaw...huuu

fay~!!! said...

"USM,ada call suruh datang hari ni ke?"

pergh~!!!s0gan den kne cmnih..
wee~

"Universiti Sains Malaysia.."(secara spontan duduk tanpa disuruh)haha

x pueh aty tUl...de ke patut kaler merah USM tuh..huh~!!

letak la pink ker...cumel sket~! wek~!!

~roslinda~ said...

haha
eyt!!!
dngki2...
=p