Subscribe Twitter

Friday, August 14, 2009

bila aku tension,jangan cuba nak buat lawak~


aku sangat2 tension hari ini.

1.sebab interview scholar SLTP tu.dahla interview tu start minggu depan.kalau tiba2 interview tu hari isnin?0k fine.aku dah dapat gak tembus KPT punye number tuh,dia cakap dia dah hantar notis pada HEP USM.aku cakap,kampus kejuruteraan lain dengan induk,HEP kejuruteraan tak ada terima apa2 pun,so,maknanya?dia kata kena tanya pada HEP induk la macam tun antara 25-28/8 interview tu.tengok,bukannya aku tak da kelas time tuh,nak suka-suka hati g induk pulak tuh.jauh.kena plan dulu macam mana.sebelum call tu,aku dah pergi dating dgn kak t0n kejap.kak t0n p0n try call KPT and induk,tapi tak dapat.sampai je bilik,aku try la nak call HEP induk.tu pun min yang carikan number sebab internet bilik aku macam siot.daripada pukul 11 lebih aku call,sampai la bila-bila aku rasa.bukan orang yang angkat call aku.kalau tak ada orang angkat,ok,aku faham sebab konvo.tapi,tak kan la tak ada sekor pun kat office tu?anak korang pun konvo ek?dah la tuh.entah dia set ape entah.bila call je,call tu akan diangkat.tapi yang bunyik adalah bukan suara hello.tapi bunyi macam dial up internet punya bunyi.aku tunggu dalam satu minit,tak ada orang jugak.bukan sekali dua kali aku call,banyak kali ok.credit pun da berkurang benar2.putuskan je la line telefon tuh.buat aku sakit hati je.kalau isnin tu aku call tak dapat gak,memang hampas r..

2.hp w910i aku tak siap2 lagi.sabtu lepas aku hantar repair.dia kata nak wat.isnin siap.berkobar2 ko cakap ea apek.lepas tu,isnin aku datang.dia kata dia tak boleh buat.kena hantar technician.lor,apek ni.aku ingat ko da hantar,rupanya ko nak cuba gak wat sendiri.lau wat sendiri,aku pun dah puas la weh.dia kata jumaat baru siap.0k la fine,aku simpan pun bukan boleh buat apa hp tu.memang la ada warranty lagi hp tu.tapi umah aku kat johor.raya baru balik.lama lagi k..huh.k la apek.jumaat pun jumaat la.then,tadi aku baru je call dia.dia kata belum siap lagi!H1N1 betul la apek ni!dia kata lagi 2,3 hari.dia ingat aku main-main ke apa??

kalau dah tak nak kerja betul2,berhenti kerja la weh!lagi senang.x menyunsahkan orang lain.duit je nak,tapi kerja nak tak nak je!



azah,jom jalan!!redakan kusut aku nih!~huh

16 comment(s):

Natsu said...

Oh? tensin btol. Err.. aku sje nk tinggalkn komen ni bwat bnde bodoh x? eh? Alamak! DUSH!(kne tumbuk kt perut)

~roslinda~ said...

hahaha
sy masih waras lg
tak kan aniaya anak 0rg...0k

sHaH said...

sis...
sit down and relaks..
tarik nafas dalam2 3x..
you'll be fine k?

R LEeN said...

uiks.....
nyirap3......
apek tu ko marah betul2....
marah depan jgn marah belakang jek......

nadrahfihil said...

rilek2... huhu dulu sy pon de mslh gak... tp bukan la cm awk... mslh kat U la time nak tkr kos... huhu kena kuat semngt! n tabah menghadapi ujian Allah! =) chayok2!!!

~roslinda~ said...

h0h0
thanx all..
=)
i'll be fine...
erm..apek tu...nanti la...
pas dpt hp balik...

RoronoA.. said...

waduh.. ag kusut dari aku rpenye..
sabar2..
xSiap ag hp tue rpenye..
Sabor2..

~roslinda~ said...

huh
da 0k da...
apek tu ayat td...huh!
da siap da...br je amek td ptg...
leha lmbt r...

RoronoA.. said...

Ayat? haha.. dapt diskaun x?
hee.. pe yg lmbt?

~roslinda~ said...

ayat2 taik...
=p
dpt...rm5!haha
k0 lmbt k0men...da amek hp,br nk k0men..haha

RoronoA.. said...

oo.. baru balik r..
DA kbosnan BRU r MMBACE blog ko dik.. hehe

~roslinda~ said...

haha ye ke kak...
padan muke...
h0bi aku tem b0san p0n bace bl0g 0rg gak...
sbb tu aku suke f0ll0w bl0g 0rg lain..=)

miss ketak-ketuk said...

jalan?
ble lak ni?
lme dah xjengok blog ko...
ketak ketuk pon dah lme xupdate...
atas ke'busy'an tuanny...ngeee:)
jom gi giga sales...
hehehe
kte nak men masak2~

~roslinda~ said...

hahahhaa
j0m~
da balik...br tgk k0men k0
hahah

miss ketak-ketuk said...

tu la...
tadi mse ak nak post comment ni cm xbjye je...
ko tau je la kan intenet usm ni cm mne...

~roslinda~ said...

mcm
babun...
huh