Subscribe Twitter

Wednesday, May 26, 2010

23 Facts about Roslinda Hani Ramli

First of all, thanx for shahim for giving this tag~:) Dah lama kot tak dapat award, bertahun dah kot. Tu yang liat sikit nak menjawab ni.Fuhhh-fuhhhhh.


23 PERKARA YANG KORANG MUNGKIN X TAHU

Syarat-syarat:

 
a) Tulis 23 rawak (random) tentang diri anda (x kisah ler benda tu fakta ke angan-angan ker cita-cita ker imaginasi ker tentang 'body' ker awek, pakwe, makwe etc.)


b) Tag lak benda ni kepada rakan blog anda (sekurangnya 5 orang)


c) Kalau x ikut peraturan, di mana keseronokan "TAG-TAGGED-TAGGING" ni :)

Oh oke.Sebelum tu, syarat 1st tu lawak sikit. Nak gelak dulu lah. Hahaha. Imaginasi yer. 23 tuh, mintak diskaun boleh tak shahim?Huh

Let's start!

23 Facts about Roslinda Hani Ramli

1. Seorang perempuan yang pastinya. Eh-eh salah ke?Betul lah..kan fakta ni.Haha

2. Dilahirkan pada 27 Ogos 1990 di Hospital Muar, anak Hj. Ramli Mohamed dan Hjh. Rosiyah Suratman,anak pendidik bangsa. Wahh!:)

3. Anak bongsu daripada 4 orang adik-beradik. Ada Kakak(31) Abang(28) and Abang(25).

4. Sangat cintakan baby.:) Kenapa lah ada mak sendiri yang tergamak tanam baby yang dia dah bawak ke sana sini 9 bulan?huh

5. Agak sengal otak. Tak payah bagitahu, dah lama dah tahu. :) 

6. Slow. Tak boleh faham ayat tersirat manusia yang berselirat. Straight to the point oke. Dahlah aku slow, dia nak berkias-kias pulak.Haha 

7. Tak suka orang yang flirt dengan semua orang yang dia kenal. Euw. Annoying gila kau.

8. Dulu cita-cita nak jadi doktor, tapi kurang pandai pulak. Heeee Dah ambik sains hayat kat matrik, tapi sem 2 punya biology result macam haram kan, so merajuk! Nekad untuk beralih arah ke engineering.

9. Suka kereta BMW terutamanya. Gila smart arh lau nampak. Rasa nak calarkan jek.Haha Tapi, kalau orang nak bagi, kereta apa pun saya tak kisah sebab contohnya saya dah simpankan pamplet Toyota Vios untuk bakal suami. Kot-kot nak buat hantaran kan. Tengok, saya dah menyenangkan anda wahai bakal suami, bangga tak?Hahaha

10. Bila nak habis ni?Oke-oke,sambung balik. Aku tak suka jumpa doktor. Kalau doktor tu handsome, takpe jugak kan. Kalau boleh dielak, memang tak nak pergi jumpa doktor. Habiskan duit je doktor tu, cekik darah. Haha

11. Perfume kegemaran dah habis. Ada orang nak tolong bagi hadiah tak?;p

12. Sangat sayang dan pentingkan family the most. Aku tak suka angkat call kalau aku sedang dalam perbincangan(bahasa pasarnya melepak) bersama family. Nanti aku rasa terganggu. So, kalau aku angkat tu, maknanya aku memang tengah tak da buat apa.

13. Tak suka orang permainkan aku. Go To Heaven lah kau. :)

14. Tak suka orang bermuka-muka, hipokrit. Depan orang lain, bukan main lagi baiknya. Cehhhh!

15. Jujurnya, kalau kau nak masuk hidup aku, kau mesti terima apa adanya dan terima segala komplikasi yang bakal aku wujudkan. Haha I rather say NO. 

16. Aku harapkan orang yang betul-betul serius untuk ke arah yang lebih serius, bukan yang nak bersuka-suka sahaja. It's useless.

17. Suka masak kot, tapi jangan ada yang kacau or tanya kenapa or mengapa aku masukkan bahan itu ini dalam masakan. Rimas.Kau pergi main jauh-jauh lah.Nak masak dengan aman pun susah. :)

18. I'm person that can easily hurt either happy because of tiny things.

19. I'm looking for perfect match for everything.and it's kinda annoying me sometimes.

20. I'm afraid with men and love.

21. Gila. Dah banyak jugak aku merepek.Haha  Aku suka jalan-jalan. Lalalala~




22. Ohh! Aku sayang gila dengan Mr. Canon, handphone, duit, kad ATM, laptop. :)

23.  Aku suka lelaki yang matured, boleh dibawa berbincang, tak cepat melatah and tak panas baran~Be cool Oke.

Eh lupa pulak, ada orang nak tak Tag ni? Takut bila dah senaraikan nama-nama yang terpilih, ada yang tak sudi pulak. T-T


Bagi award ni kat princess hearty~ :)
 

19 comment(s):

wadud@duad said...

tentang seseorang.. :p
tapi terus terang skng nak carik laki pompuan yang betol2 matured memang susah.. ^-^

~roslinda~ said...

heeee
the precious one hard to be found...
:)
ada,,cuma dia mngkin 1 dlm seribu..^^

rhazes mohamad said...

saya sangat matang....tak perlu cari cari lagi dah

~roslinda~ said...

hahahaha
ye ke radzi??
betul ni?
:p

aril said...

ikut kitaran masa..makin tua seseorang itu makin matang lah ia..

~roslinda~ said...

tak jugak..
ada je orang yang dah meningkat usia..tp still tak matang..
tgk pada kesungguhan dan personaliti orang tu jugak..
ada je org yg nekad~

hans said...

hahahaha
banyak betul merepek ni
ekekeke
just kidding

~roslinda~ said...

hahahha
mmg p0n~

princess hearty said...

hani.. nk tag ni bole??
dh lama la tak buat.. huhuh

~roslinda~ said...

mimi>>ambik lah!:)
rindu ea nk jawab tag~ambik2..
t sy tulis nama awk kat sini~

reb@rn said...

hm... menArik tag yAng ni.

reb@rn said...

hm... menArik tag yAng ni.

~roslinda~ said...

jowin nak ke?
:)

reb@rn said...

nanTi la. Tengah penaT ni.

~roslinda~ said...

0ke2.:)

rain said...

aku xnk vios...heheheh,,,,

~roslinda~ said...

ko raimi ea?
haha apsal ko xnk vios..bkn ak nk bg ko pun..
ak nk suh bakal suami ak bg ak..
haha

rain said...

vios x mampu la kakak kek ;p

~roslinda~ said...

haha bukan ak suh ko pun :P