Subscribe Twitter

Monday, May 24, 2010

Pertandingan tarik tali.Jom join contest ni,dpt perfume avon free :)

Pertandingan Tarik Tali ;p

*Ini sticky post, sila scroll lagi dan lagi untuk latest update!*

Ada dua cara pertandingan dijalankan.(either one)
1. Photography(Tema:Air/cerita di sebalik gambar)
2. Bebelan( Tema: Warna yang mencerminkan diri/hidup anda.Explain briefly)

Syarat-syarat:
1. Tak payah susah-susah jadi follower,nak jadi follower harus ikhlas,sebab minat kat blog tertentu tu je.
2. Letak link ini dan ini dalam entry anda.Wajib. 
3. Untuk gambar, wajib original, bukan daripada mr. google. We enhanced originality sambil-sambil tu boleh share hobi dengan saya!:) Kalau rajin sangat nak edit,dipersilakan.
4. Untuk bebelan pulak, jangan panjang sangat oke. Harus menarik.:)
5. Yang tak ada blog seperti penguin, boleh email sahaja oke. roslinda_hani[at]yahoo.com 
6. Komen permalink entry blog kat sini.:)

contoh cerita di sebalik gambar tu ada tu contohnya kat sini. entry berlari-lari menuju impian. Bagi tema air, capture the moments of water that could inspire you. :) And both must be supported with briefly explaination(2-3 sentences).

Tak kira lah kamera apa yang anda guna, yang penting originality oke. Meskipun guna hp kamera, if the idea is there, it  has big possibility too. :)

Hadiah untuk pemenang ialah perfume(lelaki dgn perempuan punya perfume berbeza) dan ada jugak hadiah untuk yang hampir-hampir menang.

Closing date 24 June 2010,at 12am :)


36 comment(s):

naz said...

saya cuba:)

~roslinda~ said...

yeah!
ayat anda slalu puitis~
haha
tak sabar :)

siti salwa nabila said...

salam...
wao..!! contest yg best.
saye cube k..
tapi esok br saye publish. hehe..
arinie ade keje ckit...bile tarikh tutup?

~roslinda~ said...

wslm..
heee oke2..
trikh ttup sebulan dpd skang :)

fana said...

hehe nak try la wlupun xla pndai amik gambar huhu

~roslinda~ said...

heee takpe..
tak ambik gamb,bebel je p0n oke...
slh stu jek..
takpe2..try2...
hadiah sipi2 pon ade..
cologne,lip gloss n etc :)
mne taw dpt ke..~

APAN said...

x pernah lgi masuk2 pertandingan ni...
tapi ade keinginan gak..
cume mau tnye dulu...
yg pertandingna no 1 tu untuk photoblog or anyone???
minat lebih kepada situ cuma sy bukan photographer...
:)

~roslinda~ said...

eh..taklah..
tuk anyone yg ade kamera even kamera hp..
n yakin dgn apa yg dy ambik gamb tuh..
:)
phtographer ke bukan,bkn masalah p0n ^^

APAN said...

ok2...kalau guna gamba yg sedia da mcm mana???
contohnya yg boleh diperoleh dari laman web masa kini...
haha...

~roslinda~ said...

haha
yg pasti..
gamb tu harus gamb yg sendri shoot..
bkn org lain pnye..
mksud sy mr.google dan jugak lman web lain ;p
dan cerita sikit je..knp gamb tu dipilih :)

APAN said...

oh....baru sy pasan...
selepas dibaca dua kali baru tau...
segala persoalan memang ade dalam entri ni dah...
mintak maaf sis...
nanti kalau ade modal sy join...
huhu...

~roslinda~ said...

heeeee
takpe2...no prob..:)
oke2..tQ ^^

@ntu_@we said...

tumpang tanya.

kalo gambar kite shoot, tp object/subject bukan diri sendrik. takpe ke?

wadud@duad said...

ada masa lagi tak? nak join nieh, ada masa tak? :p

~roslinda~ said...

awe>>takpe...yg pnting message gamb tu sampai..:)

daud>>ada2...lme lg..byk masa lagi :)

wadud@duad said...

hehehe.. saya join.. :p

~roslinda~ said...

heeee
oke..bereh~
:)

wadud@duad said...

dah buat..
simple jerk.. :p

http://slumberblogger-freedownload.blogspot.com/2010/05/warna-yang-mencerminkan-dirihidup-anda.html

satu lagi, saya bukan daud. tapi duad.. huhu

~roslinda~ said...

erk!maaf duad..heee dah bpe kali dah slh ek..
maap2...slh nmpak..:)
maap ea :)
oke2...nanti sy pergi blog anda!:)

hans said...

insyaallah

~roslinda~ said...

0ke,.:)

crystalzerosix said...

nice contest...syg xleh join...:)

~roslinda~ said...

heeee
kenapa?
takpe2
:)

crystalzerosix said...

baru lg..next contest buleh kot hehe :)

~roslinda~ said...

haha
kalau ada lah next contest~
:)

-Nurul Afiqah- said...

yeah! insyaallah saya join!! :)

-Nurul Afiqah- said...

http://pixilstar.blogspot.com/2010/06/warnailah-kehidupanku.html
terimas :)

~roslinda~ said...

thanx dear!
nnt sy jenguk!
:)

-Nurul Afiqah- said...

sama-sama. ros jenguk di mane ye? hehe. saya ader 2 blog. hari nie baru saye letak dekat blog Si Riang-Riang. sebelum nie saye letak di PIXILstar. mintak maap ye atas kekeliruan. :)

~roslinda~ said...

ouh...org yg sama ke?
heeee
no wonder lah...
:)

-Nurul Afiqah- said...

ha ah orang yang same :P
maap

~roslinda~ said...

no worries..takpe
:)

crystalzerosix said...

wah ada pertandingan...:)

~roslinda~ said...

aah..:)

Hidayah Ismawi said...

Saya dah join :)

http://hidayahwins.blogspot.com/2010/06/contest-tarik-tali.html

Hope you like it :) All original (including description)..hehe

~roslinda~ said...

heeee oke dear..
thanx 4 joining :)