Subscribe Twitter

Friday, March 25, 2011

update semua dalam sekali nafas!

Terminal bersepadu selatan, bandar tasik selatan


rambut dia kat mana mana











Assalamualaikum!

Lama tak menulis kat sini. Alah bukan ada orang nak baca pun kan? Lama gila tak merepek.

okay, let;s proceed with the sequence.

12 March hari tu sempat balik Johor. Balik by bus, tapi stop kat KL sebab tiket straight habis dah. Cuti sekolah rupanya waktu tu.Haish. KL stop dekat Terminal bersepadu selatan, bandar tasik selatan cheras. Terbaik lah beb! Macam airport dah, ada balai ketibaan balai berlepas semua siap. Nak turun balai berlepas pun cuma yang ada tiket je okay. Yang lain sila blah, dia kata.Huhu Sistem memang superb! tapi leceh sikit la,biasalah mula mula kan. Besar kot,surau pun besar. Overall, superb!Lain kali turun KL je lah, murah sikit.:D

Okay, waktu balik tu memang rambut Dania dah gugur. Itu last sekali jumpa dia setakat ni. Tak tahu bila nak balik lagi. Kalau boleh memang nak balik je jumpa dia. Setakat ni, dah 3x balik jumpa dia. 2x waktu dia baru disahkan leukemia tu. 1x tu rambut dia dah gugur. Sekarang mungkin lebih lagi. Rindunya kat dia. Waktu aku balik tu, dia suka sangat. Dia peluk peluk aku, panggil Ummi! Ummi!. Allah Akbar. Tersentuh hati ni. Love you la sayang :)

Bila keluar rumah, dia kena pakai face mask sebab untuk protect dari kena sebarang infection. Demam pun tak boleh. Budak macam ni, demam pun kena masuk wad. Tak nak jadi sebab benda lain. Then pakai hat/headband tu untuk tutup botak dia tu. Kesian kat dia. Bila kita tanya, "Nia, kenapa Nia kena pakai topi?" She replied, "Nia sakit". :(

Oh by the way mesti pelik kan kenapa pipi dia makin tembam sejak sakit?Actually lepas je dia disahkan leukemia, dia kena makan satu ubat steroid, prednisolone namanya. Side effect ubat ni memang buat selera dia bertambah. Even doctor pun cakap kalau pukul 4 pagi dia minta makanan, jangan marah dia. Sebab dia sentiasa rasa lapar. Kesian dia. Tapi sebenarnya berat dia naik 0.8kg je berbanding sebelum sakit. Hah, kat pipi dia la tu.hehe

Alhamdulillah sekarang phase 1 treatment dia dah selesai. Hari tu doctor dah chec bone marrow tu untuk check progress dia. Blood composition semua dah okay,, tapi ANC tu masih low. Kalau ANC tu low, maknanya risk of infection dia sangat lah tinggi. -.-" So sekarang kena chemotherapy lagi,tapi yang ni berbeza sikit dengan phase 1. Hopefully everything will be fine, insyaAllah. Mintak tolong semua untuk doakan kesembuhan dia. Semakin banyak doa, semakin baik. Sebab kita tak kan pernah tahu doa siapa yang akan dimakbulkan Allah. :)

Terima kasih pada yang concern. I appreciate it. A lot.

Oh by the way, polymer grand night 2011 was successfully organized by polymer 3rd year students, good job guys!Susah betul balut hamper.haha 

last Tuesday, pergi batu hampar,kedah kot. Haha enjoy the view there. enjoy all the moments. another 1 month to say goodbye to 3rd year episode and will entering final episode soon. another 1 year to go!

p/s: Dah nak exam woo!


9 comment(s):

R LEeN said...

i'll be the nu. 1.....
thanx pd yg bersama2 mndoakn Nia....

MissTashigiSpooKy said...

Gmbr air terjun bwah skali tue lawa.. edit ek?

~roslinda~ said...

aah,edit...xde keje..huhu

MissTashigiSpooKy said...

LAwa "gmbr tue"...air terjun jatuh2~~ hee

~roslinda~ said...

hahaha tak faham,kenapa ade >>" " tu?-.-"

MissTashigiSpooKy said...

HAHAH.. da gtaw kt twitter~

~roslinda~ said...

x faham!:P

pixie alex said...

insyaallah semoga Nia sihat

~roslinda~ said...

thanks dear :)