Subscribe Twitter

Monday, October 15, 2012

USM 46th Convocation Ceremony

Assalamualaikum. Ada lagi ke yang datang blog ni? *sunyi* Nampak macam wanita bekerjaya yang busy sangat kan bila tak update blog?Haha

Kekok pulak bila dah lama tak menulis. Huh~

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah empat tahun berhempas pulas, akhirnya segulung ijazah kepujian di dalam genggaman. Ini lah harga yang kita kena bayar untuk dapatkan segulung sijil yang tertera nama sendiri kan. Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Kejuruteraan Polimer di genggaman. Cuma kerja je tak berapa digenggam lagi. Haha

Alhamdulillah juga, untuk sokongan keluarga yang sentiasa ada di sisi, kawan-kawan terutamanya yang selalu susah senang bersama di bumi asing Penang, lecturer2, guru2 yang pernah mendidik dan juga semua. Dan juga terima kasih untuk bunga2~Yeayyy






Untuk adik-adik di luar sana *bajet sangat* :p, belajar lah betul-betul. Tak payah fikir benda lain sangat. Umur pun muda lagi, jangan rosakkan fikiran muda tu dengan perkara sia-sia. Jangan sampai kita sesali waktu muda kita bila kita dah tua nanti.

Tapi, jangan sesekali jugak lupa pada bekalan kita untuk hari akhirat. Kejar akhiratmu, maka dunia akan mengejarmu seiring. Ada pertemuan, ada perpisahan. Ada kehidupan, pasti ada kematian. Entah bila, di mana, bagaimana, tidak pula kita ketahui. Betapa banyak nya dosa diri ini, adakah diri ini bersedia untuk menghadapi kematian? Ya Allah, matikanlah kami dalam Islam dan jika ku harus mati, pertemukan aku denganMu.

Sekarang punya objektif, mencari kerja yang diri sendiri selesa dengan environment kerja even 20 years more, or even dah beranak-pinak. Wish me the best of luck! KPLI takda bukak ke ?Heh~

Doakan yang baik2 saja untuk kita. Jika ada umur yang panjang, boleh kita berjumpa lagi insyaAllah.

Don't hold onto someone too long, cause the person that might be hurt is you. Only you.

6 comment(s):

Fikri said...

Congrats... Sawang2.. Haha.

~roslinda~ said...

hahaha thanks, susah tak datang sini?banyak sawang kena bersihkan?haha

hainom OKje said...

He...he....tulah tinggal lama beno....banyak bunga nampak.... mana satu yg pakwe bagi!

hainom OKje said...

Bik Nom dh tag hani dalam satu GA...

ChiKeDees said...

tahniah...bright future is waiting for u...

~roslinda~ said...

biknom>> hahaha bunga dpd adik beradik je..takda pakwe, takkan lah tiba2 ada bunga dpd pakwe pulak..kan ke tak logik..hahhaa

chik>> thanks :) insyaAllah mohon doanya!