Subscribe Twitter

Sunday, June 1, 2014

Full story

Assalamualaikum..

Lamanya tak menulis..

Dah bertahun rupanya tak menulis. Alhamdulillah ada kesempatan untuk menulis lagi.

Banyak yang dah berlaku dalam sepanjang masa tak menulis ni. Entah ada, entah tidak yang sudi nak datang blog ni. :)

Takpelah, untuk diri sendiri je. Kekeke

Cerita satu demi satu dulu ye..

3 September dapat kerja di JB, Assistant QA Engineer. Dah nama pun assistant,  ye tak penting lah kerja nya kan?hehe Gaji sangat sedikit, tak mampu untuk menanggung kos di JB. Sempat kerja tak sampai dua bulan pun..

24 December 2012 tarikh mula bekerja kat tempat sekarang..Batu Pahat je, dekat dengan rumah, tiap tiap minggu pun boleh balik. Hehe Position technical engineer. Alhamdulillah masih bertahan sehingga kini, tapi best friend, Leha dah pun pindah kerja ke Kluang. Doakan saja saya mampu bertahan, kena belajar berdikari macam kat Penang dulu. Hehe

14Jun 2013, alhamdulillah mampu jejakkan diri di tanah suci. Dapat menjadi tetamu Allah. Syukur sangat. Rindunya....







Alhamdulillah silalah jamu mata. Hehe InsyaAllah moga dapat bertemu lagi, ada rezeki jadi tetamu Allah lagi. Kami terus land di Makkah dan terus pergi buat umrah..Dugaan pertama, bag ayah hilang. Entah macam mana boleh salah hantar, alhamdulillah lepas hari ketiga baru dapat.

Perasaan pertama tengok Kaabah, subhanallah indahnya...subhanallah. Tak terkata, hanya air mata je keluar. :') kerdilnya hambaMu ini ya Allah..janganlah Kau jadikan ini kali pertama dan terakhir ku ya Allah..

Kami pergi berlima sekeluarga. InsyaAllah soon akan pergi lagi beramai2. Amin..


Oct 2013-Kami sekeluarga pergi Jakarta, melawat saudara di sana. Alahmdulillah, mengeratkan silaturrahim. :)

2014

Bertambah ahli baru dalam keluarga, sorang puteri lahir di dunia..



120414
Alhamdulillah selesai satu step..InsyaAllah moga dipermudahkan urusan untuknya..

















Terima kasih tak terhingga pada semua yang terlibat, sponsor choc, sponsor pelamin, sponsor kuih, sponsor mekap, sponsor tenaga dan semuanya. Terima kasih banyak banyak. Tak terbalas semuanya, sungguh. Terima kasih Mak, Ayah, Kak Lin, Abg Hafiz, Kak Niza, Abg Hanif, Kak Hanun, Epa dan semuanya..Untuk En. Tunang, terima kasih jugak..

Dah macam-macam yang terjadi dalam bertahun tak update blog ni.

Hehe

InsyaAllah, doakan yang baik baik sahaja ya.

Rindu puteri syurga, Nia.

I love you.

I miss you.

End.

1 comment(s):

hainom OKje said...

Wahhhhh.... banyaknya peritiwa yg berlaku tahun lepas....Yang pasti peristiwa tahun ni paling bestkan sebab ada En Nunang hehe....
Tahun depan lagi best dapat En. laki hehe....Apa pun moga perjalanan hidupmu bahagia hingga ke jannah wahai anak sedara ku...