Subscribe Twitter

Friday, August 28, 2009

SLTP interview...share inf0~

0leh sebab semalam aku baru je lepas temuduga sltp,jam 2 petang,aku akan cerita...wahhh huu

tempat:k0nk0s kampus induk USM(sesat)
waktu:2-2.30pm
tarikh:27 0g0s(my birthday)=p

0k fine...sampai je dalam k0nk0s tu,aku duduk kat kerusi.ada 2 0rang tengah tunggu turn.k0s ilmu ape entah.lupe...huuu 2nd year jugak..



boleh pulak panggil nama aku kuat2,"r0slinda tanya budak ni,mana dia dapat result tu.roslinda tak tahu.kamu bagitahu dia"

cettt,layan..

lepas tu,aku ada tanya dia.ada sediakan lapt0p tak?
dia pandang sinis gile..aku memang baran gile r gak time tuh..dia kata lapt0p nak buat ape?
aku cakap,,slidesh0w..lagi la dia pndang macam ape...dia pikir aku bajet bagus la tuh.lek eleh,masalahnye,aku dapat inf0,kalau prepare tu semua lagi bagus.lu apa tahu.huh

aku dengan aza memang cakap pasal dia je time tunggu turn tu.bajet gile arh pempuan tu.huh

eh,ape ni...belum masuk bilik temuduga,dah berjela2..haha k2

0k,aku masuk.bagi la salam sejahtera ke ape..t dia suruh duduk,baru la duduk.

panel ada 3.cina,melayu,india.c0mplete set kan.

lepas tu,miss tu suruh kenalkan diri.

"my name is roslinda hani.I was born on 27 ..........."

bla bla..

lepas tu,dia tanya,

"s0,y0u apply f0r this sch0larship bec0z y0u need the m0ney?"

aku pun jawab la..=) pasal minat tuk mengajar la blabla...guru muda pun terlibat(lupa nak cakap pernah jadi fasi bi0 time kat matrik ..rugi2)

"y0u can start teaching n0w"

aku pun pergi la bagi pamplet yang aku memang dah sediakan kat diaorang.dengan synthetic rubber yang aku bawak.(haha s0ri leha n aza,,,rubber tu pada panel.segan lak nak mintak =) )

aku pun mengajar polymer kat white board tuh.(dia bukan teng0k sangat pun,dia cuma nak tahu macam mana cara mengajar je)

lepas tu,melayu tu start buka mulut.huh dia suka tanya soalan banyak2.

tapi dlm Bm..

uhhh aku lupa la dia tnya apa mula2..yang pasti dia tanya,berapa percent polimer digunakan dalam industri perabot.

ahh sudah,aku dah start merepek pasal glass transition temperature.lantak ko la faham ke tidak..huuu aku jawab maybe ar0und 70% k0t.

lepas tu,dia tanya kalau diberi pilihan,dekat mana nak ditempatkan kat politeknik mana

aku kata,,aku flexible..mana2 p0n aku terima..ecehhhh haha

lepas tu,lagi sorang tu tanya,ape maksud 1 malaysia.

hahahahaha aku hentam je.jangan tanya aku jawab ape,aku belasah je.

lagi,,

"kenapa pilih sains gunaan tuk mengajar?sebab polimer engineering tak ada dalam list ke"

haish...mulut aku terus tak rasa sakit bila dalam bilik tuh..huh

then,,,da start dah dia tanya pasal politeknik.hampas..nih je la yang aku tak leh hentam

dia tanya poli blabla syah kat mana?poli blablablabla syah kat mana?poli sultan ahmad syah kat mana?

aku kata tak pasti.ish..mana aku tahu.nama poli banyak sangat gune nama sultan,tak sempat nak hafal.huuu

lepas tu,dia tanya,

"awak duduk johor kan,ada berapa poli dekat johor?"

"1"(tp xyakin)huu

"duduk penang dah berapa tahun?"

"1 tahun"

"ada berapa poli dekat penang?"

"2 Kot"

"dalam Malaysia ni ada berapa poli?"

"14 k0t"haha aku tak tahu la...dia saje nak kant0ikan aku bab2 p0li nih..haish

"poli yang tertua dibina kat msia?"

"tak pasti"

huuu dahla internet x ada berapa hari da.memang aku lupa nak search nama2 poli tu semua.aku tensi0n tul..haish

tapi harap2 dapat la..amin...kamu2 d0akan saya ye..=]

tips ye..erm..kena prepare betul2..bukan dari segi k0s kite...tapi pasal politeknik pun kena ambik tahu..

t update lg pasal kesesatan kami di pulau..sesat je kejenye..h0h0 cramp kaki aku banyak kali malam tadi sbb penat drive..


pls d0akan sya untuk dapat biasiswa itu ye!!!amin....

4 comment(s):

M.R -- C.O.N.F.U.S.E. said...

congrats dpt intebiu sltp...wish u all the best!! sbr jer la tunggu resultnya..hehe..

~roslinda~ said...

nape2??
anda pegang sch0lar tu ke?
(gelabah)
huuu

Anonymous said...

kite pun kene interview gak bebaru ni. tapi Alhamdulillah la suma soalan dia tanya simple2...tak der plak dia tanya sal poli....seb baik...hahahah...coz tader wat any preparation pun..gile tol


miz_honey2001@yahoo.com

~roslinda~ said...

0uh ye ke...
t lau da dpt taw result,,bgtaw la ek...
huuu