Subscribe Twitter

Tuesday, April 20, 2010

investigation starts here.pictures of Myvi

1.benda ni bukan jadi kat pintu sebelah kanan sahaja.ada dalam 1,2 calar dekat belakang,pintu kiri and bonet depan kereta.so,macam dia buat dari semua arah.and yang pintu kanan paling obvious,maybe untuk bagi aku nampak.maybe.

2.aku parking kereta bukan dekat foyer,dekat tempat parking yang memang betul-betul tempat parking,bukan tepi jalan.dan siap reverse lagi.and then,dekat tengah-tengah parking lot.buka tepi.

3.bukan kesan geseran dengan kereta lain,sebab cat tak terjejas.

4.orang yang buat ni mesti tahu aku tak da kat kampus 3 hari,so dia ambik peluang ni untuk buat benda tu kat kereta.so,mesti dia baca blog aku.aku tahu sangat.tunggu je lah.


aku tak faham apa motif dia.

aku ada musuh?

tanya lah mereka-mereka.siapa je yang tak puas hati dengan aku.mereka tahu sedangkan aku tak da syak sesiapa.dan aku pun dah listkan.so,investigation starts here.

buruknya hati manusia.nauzubillah.

tak mungkin ada geng calar kereta yang tak ada kerja buat semua ni.

takpe2.aku bagi kau masa untuk gelak-gelak dulu kat bilik.kalau sampai aku tahu benda ni sendiri,aku tak kan teragak-agak report even ko kawan aku.better kau mengaku sebelum aku buat yang bukan-bukan bila aku dah tahu.

sekian.

p/s: once again.dugaan datang bertimpa-timpa,hati kena kuat.Allah sayang,sebab tu selalu diuji.;)


22 comment(s):

tashigi is layha said...

TOL2, siasatan Inp.Aleza smlm kena diteruskan .. ha3.
sabar2, xpe hani doa org yg taniaya ne dimakbulkan..~~

~roslinda~ said...

hahaha
bt0l2...Sy prlukN Bntuan insp dlm kes ini~
amin..
moga dia dpt hidayah dan mengaku~huuu

hentakbelipat said...

gile kentang!!!!kete petisuara pun ade kene jgk tapi xtau la kot2 org buat sengaje ke tak..tapi ni mmg worse abis...report!!!!

~roslinda~ said...

nak report takde bukti..
skang tengah kumpul bukti...
listkan semua yang ada possibilty untuk buat onar macam ni...
klu dpt,mmg siap lah dia..

Anonymous said...

Ish3, kasihan kamu~

~roslinda~ said...

kesian dkt kete n mk ayah je..
tu bkn kete sy..
kalau tak puas hati dgn sy,bgtaw lah depan2..
tak pyh baling batu,smbunyi tgn mcm nih..
aniaya harta org..
x baik btol..

Sesayang_Andox said...

masa untuk tukar cat baru kot. ^^"
Allah itu maha mengetahui,
terlepas di dunia, akhirat setel lain. :)

~roslinda~ said...

betul3..
Allah tu maha mengetahui..
takpe..
balasan terbaik dia akan dapat satu hari nanti..

Hazrey said...

uikk serious ni. setan betul. but well, kat dunia ni kena ada orang macam ni, barulah kita tahu we are much better than them. tul tak? Kalau betul, berdiri dan angkat tangan.. (pastikan pakai deodorant).

~roslinda~ said...

heee
suka komen tuh~;D
tQ sudi dtg sinI~
betol2..dunia ni mcm2 prangai ada..
nk wt cmne..
mngkin silap nk brtmu dgn org mcm tu..
takpelah..redha jek..
bnda dah jadi..
doa dia dpt hidayah je lah..
amin~

R LEeN said...

bodoh syial sape yg buat nih!!!

mentang2 dia tau yg kakak n abg2 ko xde kat penang.....

tapi lex2....

lau aku tau sape yg buat.....

ko sedia jek r mental ko, aku akan ajar ko cukup2!!

fuiyo....

~roslinda~ said...

nk wt cmne..
bnda dah jadi..
mak pun ckp..
xbek tuduh2...free2 je dapat dosa..
anggap je lah..dia tak cukup waras waktu dia buat..
klu dia waras dan ada otak,dia maybe tak kan buat macam tuh..
baling batu,smbunyi tgn~

muhdfahmy said...

kenapa lah manusia nih bodoh tak bertempat..tak puas hati ckp...nk gadoh ckp..ni men calar2 kete wat pe...bangang punyer manusia!!! pehal???sape yg calar kn kete bdk nih dh cukup power sgt ke??bajet ko calar kete dh ganaz??dr gaya calar cm gurl...but de kesan tendang...mcm boy pun de..tp, kalo anda yg calar kn kete bdk nih hebat sgt!!! mengaku la b 4 result anda atau mak bpk anda tu kat rumah.............pikir2 kn la yer...jgn sampai dpt cal dr umah n then anda menyesal..

aku bkn nk emo kt sni..but, nk wt something..think b 4 u act!!! u have ur own parent., kalo la parent anda tahu anda begini..xgne la anda hidup selama 21 thn kat dunia nih..umur bwu setahun jagung...dh bajet cm gangster.. kencing pun ta lurus...

sowie kpd roslinda hani..
nnty try polish sndri..cuz tgk cm x mkn cat je.. juz lepaskn anda nye exam dlu yer..

~roslinda~ said...

h0h0
garangnye~
tak rasa bnda ni pmpuan yg buat p0n..
laki k0t..
tp bak kata mak lah..
tak bek tuduh2,dapat dosa free jeee..
so,stakat ni,biar je lah dulu...
takpe,balasan terbaik dia akan dapat satu hari nnt...
mungkin bkn skang,mungkin di akhirat sana..wallahualam..
0kies b0s~

BezBuddy said...

kesian gler kt ko...kesian gak kt mak ayh ko...huhu...sape la yg kuang ajar sgt tu...ape lg suspect la sape2 yg ad cri gaduh ngn ko ke...hehe

~roslinda~ said...

hai bud~
hahaha
tak taw lah siapa mnusia durjana itu..;)
kalau taw,dah lama dah...;)
ngah suspek lah ni...
cuma bukti je yang dicari..

DeVoteD LilY said...

weyh kesian ko.. jht gile babi tu.. aneway da tao ke sape buat.. kalo tao jgn lupe heboh.. haha..

~roslinda~ said...

hahah
jgn risau arh..
klu da dpt taw,bkn setakat heb0h kt k0 je...
kat balai polis p0n aku heb0hkan..;)

abg ko ni... said...

kan dh ckp...suh report..mane tau guard leh cek CCTV..mcm duit aku hilang..aku ade bukti?pg report br die cekkan..ni dok selidik sndiri..last xjd pape...buang mase je ade la...

~roslinda~ said...

aku sudah report lah..
mne lah ade tpt parking yg ade cctv..
tu kt shopping complex ade le..

si.tangan.besi said...

peh . sadis nih kak . jaat kan dea ?

~roslinda~ said...

sadis gile dek 0i..
mkn dalam jek..
bese lah..
org,,,
kalau tak berfikir dengan rasional akal fikiran,takut berdepan dengan diri sendiri..macam tu lah hasilnya..
tunjuk dah kelemahan diri sendiri..
takpe,anggota badan kita akan jadi saksi pada semua perlakuan kita di dunia bila tiba masanya ;)