Subscribe Twitter

Wednesday, July 14, 2010

Imam Muda~wajib tonton :)


Program Imam Muda ni baru je dilancarkan, tapi isi program dia sangat memberangsangkan. Keep it up Astr0! Much much worth than other reality program!:) 

Tapi setuju dengan cadangan Aisyah,maybe tak perlu kot penyingkiran every week, bagi la peluang untuk semua calon timba ilmu sebanyak mungkin, secara tak langsung diaorang boleh berbakti pada masyarakat bila dah grad nanti.

Dengan bantuan Mursyid dan Mudir, mereka buat tugasan mingguan mereka. Mursyid dan Mudir bukan calang-calang ye.:)


Idea program Imam Muda ini tercetus apabila melihat anak muda zaman ini mempunyai potensi untuk memikul tanggungjawab bukan saja sebagai seorang imam yang serba boleh tetapi juga pemimpin yang berwibawa, maka, Astro Oasis mengambil inisiatif mewujudkan program kerohanian Imam Muda dengan mendapat kerjasama daripada Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).

Program ini memberi landasan untuk memartabatkan status imam dan memberi pendedahan kepada masyarakat mengenai tanggungjawab sebenar seorang imam.

Calon-calon nya memang sangat bagus,pendidikan jugak tak kurang hebatnya,apatah lagi bacaan Al-Quran, pengetahuan agama mereka and kata-kata mereka yang berhikmah. Sangat lah haihhhhhh~Aisyah kata ini macam program stok suami.Heee

Episod 1 mengisahkan tentang pengurusan jenazah.Kemudian ada lagi sorotan episod tentang khalwat, kewajipan kepada anak yatim dan lain-lain.




 

Setakat ni,mereka bertiga(Ashraf,Hizbur and Nuri) yang aku rasa paling mantap and konsisten dari semua segi. Tapi semua calon pun sebenarnya sangat berkaliber,sangat layak!
:)

p/s: Tengok lah ye daripada episod 1.Best3.:)

9 comment(s):

+ aisyah + said...

SIAPA BAGI AWAK KEBENARAN LETAK GAMBAR NURI KAT SINI ARRR??!!

hahaha~

~roslinda~ said...

hahahahhaa
sy dah mntak kebenaran astro ouh~
:P

~roslinda~ said...

hahahahhaa
sy dah mntak kebenaran astro ouh~
:P

Hamzah Ian said...

gua dah takleh tngk.. dulu2 duk umah slalu je mak bukak tv tuh.. pergh.. mmg best

~roslinda~ said...

hahahha
best kan?
:)
knp dah xleh tgk?youtube kan ada what..^^

anOnYmOusLySpooKy said...
This comment has been removed by the author.
~roslinda~ said...

haih..tu lah leha...
ko x taw...
hahahahha
ni ak nk bgtaw la nih..
ak da jd promoter astro..part time..haha

anOnYmOusLySpooKy said...

HAHhahah.. ptut r..
cmnni da xyah cri keja ag r.. da jmpe part time tue.. adoi~~

~roslinda~ said...

hahahahha
bongek...xde makna..
blh plak promoter kat blog jek..hahaha
u wish~
tu la leha,suh ambik nombor mr. tan tu xnk..haha