Subscribe Twitter

Sunday, October 31, 2010

Lelaki & Perempuan.


Orang selalu kata, lelaki kalau cari pasangan dia tengok pada luarannya. Kalau comel atau cantik di mata dia, maka layak lah si perempuan untuk bertakhta di hatinya sama ada sementara atau di segenap ruang sahaja. Baki besar di hatinya pula untuk skandal. :)

Orang kata lagi, perempuan kalau cari pasangan dia tak tengok luarannya. Tapi dia tengok dalamannya. Tapi dah kalau hati baik, tapi at the end sakitkan hati dia, tak guna jugak. Hahaha

Orang kata lagi, kalau nak cari teman hidup, masing masing nak kesempurnaan. 

"Aku kalau boleh nak perempuan yang begini begini begini jadi bakal isteriku"

"Aku kalau boleh nak lelaki yang begitu,begitu begitu jadi bakal suamiku"

Itu semua hak masing masing. Tapi berbalik kepada niat lah kan. Tak salah nak teman hidup yang begitu untuk mewujudkan keluarga sakinah. Itu semua niat dan hak masing-masing. Tapi back to basic, seberapa baguskah anda untuk terima pasangan yang sebegitu. Lelaki idaman/ Wanita idaman are totally insane list. Please throw it. :)

It's all about give and take. Don't try to make people accept you but at the same time you can't accept them sincerely. Think think think. Cuba untuk perbaiki diri di mana yang kurang, dan jangan penuhkan ruang si dia dengan apa yang kau suka sahaja. Jangan jadikan dia lelaki/wanita idaman yang kau impikan sebab dia adalah dia,bukan kau dan orang lain. Terima dia seadanya. :)

Sebenarnya nak cakap sorry for everything and good luck for all for the final exam. Tapi dah terlajak membebel pulak. Hahaha Okay. Sorry for everything, everyone. Saya memang tak sempurna. Good luck for ALL!
p/s: Dah lupa cara untuk study. Sila tunjukkan saya caranya. T-T

P/s lagi: Kalau betul betul ikhlas, sure I kasi nanti~

8 comment(s):

fay said...

oke. jiwang~

~roslinda~ said...

ini BUKAN entry jiwang.
cuma mengingatkan kepada org di luar sana,mahupun anda sendiri mahupun diri sendiri.
jgn terlalu kejar kesempurnaan kalau diri tak sempurna.:)

fay said...

nasib baik sy belum mengejar pasangan.pasangan mengejar sy (tipu jep). hahah. mencari kesempurnaan dalam diri lagi.

~roslinda~ said...

eh tak kisah lah sama ada itu dusta atau benar, not a big deal bro.
bagos2,teroskan ye..

shininghepiness=) said...

terbaik....nobody is perfect...tapi...i'm nobody...hehe...gurau jer.....jom join contest kt blog fafau=)

~roslinda~ said...

heeee hai fafau~
rasa cm dah lama x g blog anda..
insyaAllah ye..tgh busy dgn study knonnya skang ni,exam dah hmpir :)

MissTashigiSpooKy said...

ape ko merepek ne?? haha

~roslinda~ said...

entah..bosan td tghari..ahhaha