Subscribe Twitter

Monday, November 8, 2010

Langkawi part KAMI sahaja.

Moga persahabatan KITA kekal :)
 Assalamualaikum! 

Mari kita sambung cerita tentang Langkawi. *gaya macam tak da exam je kan,padahal!*

Okay, let's start!

Kami sampai Penang Airport pukul 12 tengahari. Flight around 1.05pm on schedule. Sampai sampai terus pergi balai berlepas. Eh tak, kami pergi tempat 'pelepasan' yang lain dulu. Hahaha Okay, serious.  Kena study balik lepas ni. Heyppp~

Apa yang kami dapat simpulkan semasa menunggu kat Airport Penang, orang Kastam Penang so0o0o0o fierce. Garang nak mati. Tak boleh cakap baik baik ke mak cik/pak cik? Tahu lah muka kami macam kanak-kanak ribena. Tapi heyyy kami tak lari dari rumah hokay. T-T

Sampai around 1.45pm kat Langkawi Airport dan disambut oleh kereta ini. :)

20 minit je dah sampai. Nak tidur pun tak sempat. Huh!

VIOS tuuuuu dia.Mantap!


Aloh aloh aloh. Mantap lah. Suka VIOS. Best gila bawak macam Camry jugak. Tak sabar tak sabar nak kerja nak cilok VIOS satu. :) *berangan nak kerja pulak dah, baru 3rd year lah kau*

Kemudian drive pergi Cable Car station. And and and T-T. It temporary closed due to the weather. Balik dengan kecewa. Menangis lap lap air mata. Jangan bagi orang nampak. T-T

Tapi kecewa kecewa pun, sempat jugak bergambar kat sana. Itu memang sempat! Tak pernah TIDAK!
 
Milik siapakah gadis ini?*acecey*
 Teruskan perjalanan ke Underwater world. Masuk masuk tengok ikan ikan. Ouh malas nak post gambar selain kami, gambar dalam Underwater world akan diupdate di photoblog  ye. Waktu tengok tengok tu, aku nampak Ikan pari. Dengan spontannya bercakap.

"  Ikan pari SEDAP" 


Hahaha 

Waktu tu dah hampir pukul 4 petang. Makan pukul 10 pagi before pergi airport. Dan secara automaticnya tengok ikan pun jadi lapar. Hahahaha 


Ini pula sesi shoot di Underwater world.
"
Kami milik bersama.eh?

Acey acey comelnya anak sapa ni.


Lepas tengok cuaca macam dah makin OK, pergi balik tempat Cable Car. Kali ni pergi balik Min yang bawak. Budak mabuk dah mabuk~~~


Dan sekali lagi, it is early closed! Kecewa berganda ganda. Dalam hati dah mencarut. Choiii penat je bawak lens 55-250mm ni ke sini. Berat wo0o0o. Patah bahu pikul dalam beg. T-T


Kembali ke pangkal jalan. Malibest Resort. Betul betul tepi pantai. Dan mula lah lepak pantai pulak. Hajat hati nak tengok sunset, tapi tak da pon. Esok pagi pun teruja nak tengok sunrise, tapi tak da jugak. Hilang! Tempat tak strategik kot. Benci~~~


Eh lupa pulak. Malam tu kan. Kami kena marah. Alah bilik tu kami bayar. Tak kan lah nak gelak gelak bergurau senda bermesra tak boleh kot? Dua tiga kucing berlari, tiga empat kali jugak dia ketuk pintu yang menghubungkan bilik kami dan bilik dia. Dia sound "  Be quiet please"   Hahahaha~

Takkan lah bercuti nak kena cakap berbisik bisik? Bukannya honeymoon pun nak kena berbisik macam dalam kelambu. Last last tidur awal semuanya, dengan hati yang tak puas hati. T-T
Always!Haha


Okay. Ini sesi portrait setiap orang.

Before balik tu, pergi Beras Terbakar. Ada fresh boy!Auwwwwwwww~*wink wink*

Sibuk jah dia. Kalau nak belikan akak barang yang semua kau kata cantik tu takpa jugak.Lupa pulak nak cakap macam tu kat adik hari tu. :P *tiba tiba macam bunyi nyah pulak.benci lah u*

Yasmin

Syuleha

Azah,my GF
eee sapa ni?Tak kenal tak kenal T-T -roslinda-



KAMI budak johor dan MUDA.:P




Apa apa pun. Tiket flight pergi balik Langkawi-Penang adalah RM18 sahaja. Murah murah. :)

Tiba tiba promote Air Asia. Sila beli waktu promosi terutamanya.

Akhir kalam, Maaf untuk semuanya. Good Luck untuk Final Exam.

p/s: Setiap hari ada paper bermula Selasa ini. T-T 

9 comment(s):

MissTashigiSpooKy said...

[kami budak JOhor n MUDA]!!
haha.. bguih2~~ gmbr sume cantik!! eppi2~~
org bilik sblah tue mmg, nsb baek xtsrmpak.. pnt da maki, sibuk je..
byar bilik mhal3 kena jadi bisu..
xjdi nk gossip girl~~ hahah
xsedar lak sok final time bce ne!! haha
gudluck!!

~roslinda~ said...

yeah2..kami budak JOHOR yang MUDA!:)
gamb cantik sbb org nye sume cantik2..hahahaha
dan2 je bila ada gambar sendri teros kata cantik..hahahahha
aku rasa org seblah tu ade kuar tem ktaorg kuar pg tu..
cuma xtaw yg mne stu la kan..
sbb wktu ktaorg da kt blik tu,dgr dy hempas pntu n plus kunci dy ade kat dpan pintu dy..aza da fkir nk buang je kunci dy..hahahaha
taw xpe,teros jadi baik, x gosip p0n.huh
wahhhh~x sedar ea..
takot gile..huuu

MissTashigiSpooKy said...

time bce blog ne je xsdr..
dok tgk gmbr sume lawa2..
time tutup je trus cuak.. haha
adoi, awat angpa xbuang..
lau aku da campak jek kunci tue..
pdan muke dorg!!

~roslinda~ said...

hahahahhaa
nnt nmpak sgt kot kite yg buat...
x pasal2 pecah pintu depan plak dia ketuk..
haha
ak cuak gile ni,tp xbley arh..
ngntok dah..
baca p0n xmsuk dah..

MissTashigiSpooKy said...

hahaha
pstu kte trus r check out..
aku pon nk tido gak.. sok kejut aku bgn pagi!! nak prkatis gak~~ haha

wadud@duad said...

pergh beest lar..
hehehe...
exam jangan lupa lak.. :-)

~roslinda~ said...

besttttt!
tp jap jek sehari cuma..huuu
eh eh eh ingat...esok start..
doakan ye~
huuu

R LEeN said...

beg cantik!

~roslinda~ said...

tuannye jugak kan?
hahahahhaa~
harus lah,mahal tuuuuu rm30/25 kot..