Subscribe Twitter

Sunday, April 25, 2010

terus-terang kan senang.


Assalamualaikum!

salam pembuka bicara.


3 paper dah pun selesai.Alhamdulillah.walaupun..heee takpelah,tak payah fikir.ada lagi 4 paper untuk diharungi,doakan kami!

Post aku yang lepas menimbulkan seorang anonymous.Maaf kalau ada kekhilafan yang aku tulis yang buat kau terasa atau tak setuju.Aku bukan sempurna.Aku tak boleh puaskan hati semua orang. Sebab tu berkali aku cakap, kalau tak suka blog aku,jangan datang blog aku. Tapi aku terima nasihat kau,aku ambik yang positifnya. Buang yang keruh,ambik yang jernih.

Tapi satu je aku mintak, aku tahu kau siapa. Dan aku rasa kau pun tahu aku tahu kau siapa.*apasal berbelit-belit ayat ni*haha. Kau belum cukup kenal aku lagi,so tolong jangan judge aku. Itu je. Tapi terpulang pada kau kalau kau rasa aku begitu dan begini. Aku tak ada hak untuk halang pemikiran kau.

ouh ya.Dah 2 hari berturut-turut dapat call daripada unpredictable person.Semalam orang lain lah.Hari ni orang lain.;) Yang semalam tu, macam tahu-tahu je aku teringat kat dia,tiba-tiba called pulak. Terharu okeh.Yang tadi called pulak,dah lama tak dengar berita dia. Pernah ada namanya dalam blog ni. Aku selesa dengan dia. Sangat! Dia lagi faham siapa aku & aku suka cerita masalah kat dia. Tahu je kalau aku ada nak sorokkan something. Yang tak boleh blahnya. Aku selalu ulang ayat ni walau siapa-siapa called "hah,apa dia..tak dengar"

So,aku cakap lah "maaf,pekak lah sekarang..ke daripada dulu lagi dah?"

ada ke dia jawab "Memang daripada dulu lagi dah pekak.." haha.tak mengambil hati aku langsung!buang **** karang~;D

ish2.Siapa yang tanya soalan merapu kat formspring ni. Hah,hari tu ada orang tanya yang tidak-tidak kat formspring.Hampeh la kau. Kalau berani sangat, tunjuk lah siapa kau. Nanti aku boleh balas balik soalan tidak-tidak kat kau pulak. Hari ni lagi best. Siap propose lagi kat formspring kan. Hahahaha Propose bukan jadi kawan/musuh dah lagi, terus propose untuk jadi isteri yang solehah. Tak romantik langsung tanya kat formspring.haha Siapa la nih yang kekurangan kerja..sian dia,bosan study ye kawan?Meh sini aku ajar cara untuk release tension..Tengok lah cerita korea ke,Adamaya ke,Asmaradana ke.Confirm masyuk. Tak gatal lagi dah.;p Err,maksud aku tak gatal nak tanya yang bukan-bukan.;D


okeh.itu sahaja bebelan hari ini ye.dah baca harap balas komen.;p

Doakan aku untuk 4 paper itu lagi.3 mei habis~Lambat lagi.Paper last kat kampus lah katakan.*Sigh*


p/s: nak masuk contest hari ibu itu.tapi 1 day before tarikh tutup baru saya join sebab apa yang saya nak cerita,saya tak mahu diketahui ramai.private.;) boleh?dah follow dah,tapi belum publish je entri contest tu.tunggu arh.hee hadiah dia RM100.aku memang teruja kalau hadiah dia duit ni.mata duitan lah katakan kan.haha




27 comment(s):

Ivan Kavalera said...

Yang terpenting adalah tetap semangattt!

~roslinda~ said...

thanx a l0t Ivan!
;)

Frodo Baggins said...

gud luck exam ...
kuatkan semngat!


>>____>>

~roslinda~ said...

terima kasih jugakkk Fr0d!!
^^
d0akan sy!

Anonymous said...

sejujurnya..
aku yakin kamu xtau sapa aku....

just aku bg clue... GURLZ...
aku just nak kamu lbih fokus terhadap jntina agr kamu x silap mnilai org lain..

aku bukan xsuka dtg blog kamu.. aku suke sbb cara pnulisan kamu mnarik... n then aku tau kamu sukakan org yg jnis bertrus trg.. so, lagi baik kalo aku bertrus trg kan dari aku diamkan diri..

just nak cakap tu je.. bukan niat nak suruh kamu publish ttg apa yg aku tulis.. act, x perlu publish dan cterkan.. dan tolonglah jgn terlmpau yakin mnilai siapa sbnrnya diri aku.. bukan niat xnak gtau.. tu lg baik buat kita.. dan kalo kamu ckp aku ni pnakut, sbnrnya bukan cmtu.. tp lagi baik just mnamakan diri sbg anon (simple + cute)...

salam penutup bicara~

~roslinda~ said...

aku tak de kata kau penakut..
dan aku jugak tak de menilai kau..
jangan salah faham ye..
aku cuma mintak kau jugak..
jangan judge aku..
itu je yang aku mintak..
apa yang kau tengok di luar,tak semestinya kau nampak di dalam..
dan apa yang kau baca,tak semestinya kau tahu hati aku..
;)
tapi agak proper kalau anda tunjukkan siapa anda,sebab an0n c0uld be any0ne.
itu sahaja~itu hak kau..terpulang~

tashigi said...

Maaf nyibuk tumpang lalu jek, xreti lak nak guna bhasa melayu klasik ne..

Juz nak tanya r, ade ke cik roslinda ne ckap ko guys?? + kalo xnk dipublish n diciterkan xyah r komen..
gunYa ruangan komen ne tuk komunikasi.Lau agak2 len kali tkut menerima nshat balik pas da bg org nasihat, xperlu r kot komen. dok diam2 sudah..

ps: anyway clue ko tue telah mengiyakan yg ko ne org sbaliknya..Seeloknya ko syp je ritu ilang cm2, bru jdi tanda tya xde r nak kantoi cmni..

shininghepiness=) said...

hi salam....linda...thanks 4 dropped by my blog....p/s juz ignored the buzzing bee okeh=)cheers...keep on smiling dear=)

~roslinda~ said...

my pleasure~
heeee
hari tu lupa nak follow..
dah follow dah skang ;)
thanx2
^^

Anonymous said...

akhirnya....
wahai syuleha.... jgn tunjuk prgai kat sini leh x....

ko dah la myusahkan senior2 ko, dan dgr kata korg jgk xnak amik part lgsg dalam batch ko sndr...eh2.. bagus bebenor agaknya batch korg ye..

kesiannya... neway, kitorg kat sini mngambil pluang utk mngucapkan selamat menghentam sluruh usm.. kiotg xkisah sgt pon tp kesian jgk ye kat batch korg sbb ada jgk org2 mcm ko.. act bg aku, azah ngan roslinda tu xde masalah sgt, tp.. nmpaknya... ko cam lbih2...

wow...aku pasti ko msti baca apa yg aku tulis ni.. dan bukan tujuan nak judge korg, tp prgai korg yg mnyebabkan sume ni berlaku.. maaf ye roslinda, dah gunakan blog ko ni sbg pgantara... tp... kesian... syuleha tu.... hurmmm... xleh dfikirkan bgaimana.........

dan aku akan snyap kot.. aku bila tgok respon dari syuleha, tiba masanya utk aku diam.. kesiaaannn...

at least aku bertrus trg kan syuleha?? *wink*

Anonymous said...

It's not who you are underneath, but it's what you do that defines you

syuleha said...

hahahahahahahahahahahahahahah..
nk gelak ag, kt sni~~~

tashigi is layha said...

...BE who i Am, SAY what I feeL coz those who minD don't matter ANd DOEs who matter DON'T MiND....

awat xgtaw awal2, ley aku komen awal2 ritu, sng skit korg nak entam.
xde nak crik2 kat blog org len lak time2 exam ne.. cian lak korg nak exam..

AKu gelak je r ek, sbb aku xmen gado2 kat blog org ne, virtual2 ne xreal r..

Hahahahahahahahahahahahah

ps: anyway Sorry to this bloggers reader COZ dat anONymous -ve coMMent which dedicated to Me...xxX

~roslinda~ said...

mintak maaf ye anon semua..
sbg tuan blog yang anda duk keji ni,anda akan lebih dihormati jika tunjukkan diri anda sebenar sahaja..
bediri di atas nama anonymous tak bawa ke jalan penyelesaian..
sekian.
;)

Frodo Baggins said...

>>___<<


meriah ... huhuhuhuhu
ni tgh mesyuarat tingkap ke?


((tumpang lalu lalang ... ada semut aku terlepas kat sini. ekekeke))

~roslinda~ said...

eh2...Frodo!
sy nk tnye anda something ni..
jap2~heee
;)

muhdfahmy said...

tp lagi baik just mnamakan diri sbg anon (simple + cute)

muahaha..
status anda nih mmbuat smua owg tergelak..
actually cik anon bermaksud owg yg tiada pendirian utk berckp utk dri sendri atau nama lain nya PENGECUT!!!

adakah anda terkena??
"just kadang2 kita perlukan kata2 yg agak kuat utk mnympaikan mksud kata2 kita.. tu bukan satu sindiran.." (kata2 yg dipinjam kembali..


"wahai syuleha.... jgn tunjuk prgai kat sini leh x....

ko dah la myusahkan senior2 ko, dan dgr kata korg jgk xnak amik part lgsg dalam batch ko sndr...eh2.. bagus bebenor agaknya batch korg ye.."

sy ada pngalaman yg tak enak di sni..adakah ayt anda menunjukkn bahawa senior itu bgus??bkn mau membuat prediction,tp....ayt seperti dh terbukti jelas yg anda ingin mngatakn senior itu bgus??se senior manakah anda di dunia dan sesenior mna kah anda di akhirat sne kelak??

"cermin digunakn utk pelbagai fungsi..salah 1 nye adalah utk menilai dri sndri sebelum menilai dri org lain.."

anazeyy said...

huahahaha.. memg betol 2 muhdfahmy... saye setuju... ala.. roslinda jgn di layan org xbetul macam nie... dieorang gile barang kali...

~roslinda~ said...

;))
^^

✖sLap mE pLz!™✖ said...

aku lagi suke bc komen kt cni dr bc entry neh,,
leh wat telenovela..
big clap 4 u guyz,,
*mata bersinar2

~roslinda~ said...

hahahaha
nnt wat stu bl0g lagi lah..
utk telen0vela saje kan?
;)

✖sLap mE pLz!™✖ said...

ha molek sgt r 2,, haha

~roslinda~ said...

hahha
link blog akan diberi kemudian..
akan letak nuffnang skali..
jgn lupe lah klik skali~haha

miss ketak-ketuk said...

cik tuan tanah....
jgn lpe share aku eh...
klu jd nuff tu bg2...
ha3

~roslinda~ said...

haha
mestilah..ko kan couple ak..
alah,blog tu blum wujud lg..gelabah la k0..
an0n p0n dah tak muncul2 lg~fuhhhh2
haha
aku rasa kan aku dah taw sapa yg calarkan kereta aku!gile hebat siasatan kita..
jom jmpe abg polis!!;)

miss ketak-ketuk said...

polis??
ehh..mst2..
jum...
siap la ko si pencalar kreta..

~roslinda~ said...

j0m!!
buat dia__________kan3...
es0k kite g yeahhhhhh..
;)