Subscribe Twitter

Saturday, August 21, 2010

Nah.Blood & Personality kau.

Assalamualaikum!

Hari ni saya, ye saya lah siapa lagi kan. Saya yang bernama Hani yang maksudnya happy,delighted,content ini akan membebel tentang blood and personality.:)

Jangan percaya ia tepat kerana ia akan bawa anda kepada khurafat jika anda buat begitu. Tepuk dada, tanya iman. :)

Ini sebenarnya tajuk presentation English saya. Yeah, sudah lepas Khamis lepas. 2 presentation sudah berlalu, sebab tu saya berfoya-foya. Maaf, saya memang busy and saya tak da mood nak update blog lagi. T-T 

Kalau ada orang suruh, baru saya update. Kalau tak da orang suruh, saya ingat nak berdiam diri je. Silent author. Bosan tengok penipuan sekeliling, so better I keep on shut off. :)

Tengok,kan dah lari topik! Kau lah ni~Hahaha

Okay.Idea Blood & personality ini datang dari idea Takeji Furukawa bila dia menulis satu report tentang 'the study of temperament through blood type'. Dari sini lah idea asalnya. Korea & Jepun memang sangat pentingkan jenis darah. Agensi jodoh & Employer mereka tengok jenis darah untuk pasangkan orang itu dengan pasangan/pekerjaan.^^

let's start!

Positive qualities of this perfectionist are sensitive, reserved, patient, responsible & punctual.

Negative qualities of type A blood are obsessive, stubborn, concervative, & tense.
 
Orang yang berdarah ini tak boleh kawal tekanan dengan baik, dan dia juga suka berfikir negatif dalam apa jua situasi. Orang macam ni jenis yang high standard, old-fashioned sikit dan hanya fikir idea dia je. Hey tapi, dia ni setia, boleh dipercayai dan pemalu. Alah alah chakkk~:P


Positive qualities for this rationalist are optimistic, creative, passionate, strong, animal loving and flexible.

Negative qualities for them are wild, unsociable, critical, indecisive, unpredictable and unforgiving.

Mereka mungkin jenis yang pentingkan diri sendiri tapi sangat teruja untuk benda yang memang mereka minat. Caring but selfish. Boleh jadi tak sabar kalau program tak flow ikut apa yang dia mahukan.


Positive qualities are self-confident, ambitious, independent, loyal & passionate.

Negative qualities are arrogant, jealous, insensitive & vain.


Bermotivasi tinggi dan ada potensi untuk mengetuai. Tak takut untuk ambil risiko sebab dia yakin yang dia mampu. Tapi mereka dilihat sebagai suka mengambil perhatian. Obsess for success. And stubborn. :)

Positive qualities are charming and popular, sociable, cool and controlled.

Negative qualities are forgetful, critical, indecisive, irresponsible and self centered.

Misteri, tak boleh dijangka. Suka menolong dan boleh dipercayai. Sangat serasi dengan duit.

Ini full punya. Tengok lah sendiri.:)

Tak kira lah apa yang research tu tulis, sebenarnya kita sendiri yang tentukan personaliti kita. Kita sendiri yang corakkan macam mana reaksi kita pada persekitaran & situasi. Jangan cuba ubah yang positif, tapi upgrade kan dia. Jangan buang yang negatif, tapi baiki dia supaya boleh nampak impak yang positif daripada dia.

:)

Itu sahaja.Penat taw tulis~Heee

Selamat Hari Raya~bummmmm bunyi mercun :P

11 comment(s):

miss ketak-ketuk said...

wuuuuu...
lme xmasuk blog yg kontrivesi satu ketika dahulu...
hahahaha...
weh...
aku misteri~
aku darah AB+

~roslinda~ said...

yank..
xpyh ckp pe darah ko..
i da taw da..
u kan gf i..:)

miss ketak-ketuk said...

oh yeke?
npe i xigt pe darah u??
hahahaha
sme x ngn personality i?

~roslinda~ said...

U MMG~
suke lg curang kat org len..
sbb tu x igt :(
yg unpredictable tu mmg tepat!

miss ketak-ketuk said...

hahaha...
main2 jela...
drah O kan??
ke salah?
hahahah

pesal plak unpredictable?
bukti2??

~roslinda~ said...

hahhaa betol lah..darah O..
ak,leha dgn min darah O..
kitaorg pnderma universal..
ko je penerima universal..
ko ngelat..darah sume org ko nak..hahaha

sbb ko pelakon hebat!haha

miss ketak-ketuk said...

so korang pny personality sme je la...
huhu...

sbb tu aku dtakdirkn AB+...
ak mmg xleh derma darah...
drah utk diri sndri pon xckup...
tu mse first year la...
skg xtau la...
dah ckup kot~

+ aisyah + said...

hani curang dgn i Y__Y

~roslinda~ said...

hahhaha yelah tu aza...
:)

aisyah>> hey syg..u gf i gak lah..:)
mne ade i curang~~~

miss ketak-ketuk said...

hah???
what??
spe aisyah??
kecurangan yg nyata!!...
hahahaha

~roslinda~ said...

hahhahaha
dua2 gf i lah~~~
hesh :)