Subscribe Twitter

Sunday, July 18, 2010

Sifat lelaki yang dibenci perempuan :)


1. Panas baran.

Some of guys were hot-tempered. Bila dah panas baran, anda tahu je lah. Benda yang remeh pun dia nak marah kaw-kaw punya. Best sangat ke dapat marah orang ni? E

ven kau tak bersalah pun, he will put the blame on you. Sadis bunyinya kan? Yes it is. :) Tapi ada je orang yang panas baran tapi boleh control, tapi sikit je lah.

Aku tak da lah tak suka orang macam ni. Tapi kalau boleh,control lah sikit. Jangan nak pakai marah je. Orang yang dimarah pun ada perasaan. :)

2. Pandang/message/call perempuan lain waktu on date.

Ada lah hamba Allah ni mengadu. Heeeee~ Dia simpan dalam hati je tapi tak bagitahu that guy. It would be a problem if that guy don't ever know what happened.  You should tell him, kalau tak dia memang tak kan tahu yang anda marah sebab itu and sebab ini. Maybe perempuan tu cemburu. Hey hey cemburu tu maknanya sayang kan Dear?:)

3. Ego.

Lelaki memang dikenali dengan ego setinggi gunung Tahan.Haha Tapi bukan lelaki je ada ego, aku sendiri perempuan ni pun ada ego. Tapi ego aku memang takkan boleh mengalahkan ego sang lelaki lah kan, obviously. 

Ego aku, aku tak suka start the conversation. :) Padahal aku nak je start, tapi ego beb. Hahaha Contohnya di sms or facebook.Bhahaha And then kalau aku dah start conversation, tapi dia tak reply. Lagi aku menyumpah-nyumpah. Sumpah tak nak start lagi!Hahaha Bengong~ *padahal dia reply je*

4. Tuli

Lelaki ni kadang-kadang tuli. Benda yang simple pun dia tak dapat tangkap. Penat kami bagi hint, dia tak dapat tangkap jugak apa yang kami nak bagitahu. Haippppp~



5. Berbelit-belit. Hint sana hint sini.

Ada lelaki yang jenis kalau dia suka sama perempuan, dia tak kan cakap "okay,I like you". Dia jenis yang bagi hint sana hint sini. Aku tak cakap semuanya macam tu, tapi ada lah yang macam tu. 

Bagi perempuan jenis slow macam aku ni, bagi lah hint 100 kali sekalipun, aku takkan tahu apa yang korang nak sampaikan kalau tak ada direct point. Hahaha Ini contoh ya, dont take it serious.




6. Sensitif/emosional.

Alahaiii,megalahkan kami. Cakap sikit je dah terasa. Gurau sikit pun tak boleh terima. Come on lah, hidup kalau serius je, tak best oke. Ok fine, gurau memang ada batasan tapi kami tak rasa pun gurauan tu overlimit. 

Please lah, kita dah 'berumur'*sila baca slow-slow* so, please act like one. The rest is history!Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai. So, kalau tak boleh terima joke sebegitu, leave us alone. :)


p/s: Berniat untuk delete blog, tapi ada orang tu terkantoi dia dah baca the whole blog. Hahaha Yupp,memang bercadang nak delete, tapi sayang pulak nak tinggalkan. Or maybe tak aktif blogwalking lagi maybe, kalau yang memang ikhlas follow, do visit this blog and read my story okay.:)


nuffnang_bid = "8a7e067be7456f93539e3b334c1c8d89";

9 comment(s):

Fikri said...

nmpknya 1 pn xda kt aku. Hnnssf..hnnssff.. bangga ak. haha.

~roslinda~ said...

hahahhaha
tahi kucing!
hahahhaha
semua ada kat ko k0t..haha

MissTashigiSpooKy said...

hahaha.. sTAHu aku hani mmg describe sume cri yang ade akt ko r fikri..

ps: Anyway, hani nice post.. Especially bile d'dedicated kan tuk seseorang.. hahah~~

~roslinda~ said...

hahahahha taw xpe...
semuanya untukmu..haha smua ada pd ko..bangga x?haha

leha,hahahhaha no komen~
:)

abad said...

nasib semua tu xda pada saya.......he3

~roslinda~ said...

hahhaha
itulah lelaki...
ye,kite dpt tgk cntoh di sini ye..
blum apa2 dah ckp sprti 2 lelaki di atas..hahah
jgn tipu dri sndri :P

hans said...

asal diorang still suka aku lagi?
hahaha

P/S : Review Film : Ong Bak 3 Memang Lucu! Hahaha!

2,3 kucing berlari said...

huyoooo...macam tu rupenye..*angguk2* n maybe lagi satu pkra yg dibenci prempuan(especially ak lah kan) ialah LELAKI PSIKO!!! muahahha.. rase nak kaki2 kan aje.

~roslinda~ said...

hehe anda sape ea?=) xdelah,sbnrnye kan one man can make one woman hate all men.hihihih sume slh laki!*eh emo2* hahaha