Subscribe Twitter

Tuesday, May 11, 2010

pengantin cilik~cara untuk lupakan seseorang ;)


Assalamualaikum!

Selamat beramal~eh,tiba-tiba.

Baju Dania untuk 26Jun ni nanti, waktu Abang aku kahwin. Comel?Eh-eh,tengok lah siapa mak cik dia kan3?;p

Cara untuk lupakan sesorang?Siapa?Entah. Ada kawan aku tanya pendapat aku tadi.

Aku bagitahu dia, kadang-kadang manusia ni ada dua cara untuk lupakan seseorang.

Pertama, cari pengganti untuk lupakan seseorang tu. Pengganti tu tak semestinya berada di level yang sama dengan si 'seseorang' tu tadi. It could be someone that you are most comfortable with and easy to talk to. It could be your mother, your best-friend, or it might be your girl/boy friend. Depends lah kan. 

Kalau kau rasa selesa sangat dengan orang tu, dan kau rasa bila kau spend time with that people, kau mesti dapat lupakan seseorang tu, oke,just go ahead! We need to move on. Come on, there's someone that must be wating for you.;)  

Life is like a piece glass of memory, so fill it with people worth remembering. Do you get that?;) Bak kata orang tua, kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum. So, jangan terlalu mengharap bintang akan datang jika kau tiada kemampuan untuk menggapainya.*ehem3*

Kedua, spend time kau dengan aktiviti yang kau suka, dengan orang yang happening, jangan lah cari orang yang akan bawa kau semakin 'down'. Bahaya oke. Kalau aku, aku maybe prefer untuk pergi pantai untuk lepaskan apa yang aku rasa.

Or maybe menjerit atau mandi hujan kat rooftop. Nikmati pemandangan alam ciptaan Tuhan juga satu nikmat. Try lah. ;)

Bohong kalau aku kata aku tak pernah nak lupakan seseorang. Tapi cara aku mungkin lain sikit. Aku punya methodology agak kejam sikit, tapi berkesan. Haha. Aku akan cipta satu cerita negatif dalam minda aku tentang orang tu and then lama-lama aku akan start benci dia, and so on. Sedangkan dia tak da buat dosa apa-apa pun . ;) 

Bukan benci yang maksudnya benci sebenci-bencinya. Bukan. Benci yang bermaksud sudah lupakan dia kot. Haha Aku sendiri tak pasti sebab ada jugak stalk page dia even tak add *eh kantoi,jangan bagitahu dia!* ;p

Alah benda dah lepas tu sudahlah. Buat apa kita nak kenang-kenang, makan dalam je nanti. Bagi aku, let gone be bygone. Biar je lah sejarah tu berlalu. Buat apa nak kenang-kenang. It wont be changed. 

Men tend to obsess about their first love and women will let go all in their current love. Kan? Biasalah tu. Mungkin sebab lelaki ada satu kelebihan untuk mengingati yang terdahulu. Tapi kenapa kalau perempuan nak ingat yang terdahulu, dia nak marah? Be fair and lovely. Jangan pentingkan diri sangat. Eh, aku tak ada pengalaman, saja ulas je taw~;)


Sekian! Uhuk2~batuk tak baik lagi ;)

nyte!do visit again;)


22 comment(s):

R LEeN said...

uhuhuhu.....

1st of all....
ur idea is correct....
definitely....huhuh knp la plak aku leh setuju dgn dy ni utk pertama kalinye ek....hahah,
bukan apa....begitulah cara aku lupakan 'dia'....

kejap2....
rasanye lebih tepat jika ke'comel'an anak itu dikaitkan dgn IBUnya...hahahahhaha.....

pendrive aku ada x dalam kete ko?

xde ni.....

tumpang lalu ye, selamat lah beramal...

~roslinda~ said...

wellll3~
idea aku mmg bernas slalunye...
tgk otak lah~
hahahaha
cuma ade sstgh org masih malu2 nak bersetuju dgn apa yg aku utarakan~
hahhaha
pendrive?ko ade bwk ke?
xde nmpak p0n~

R LEeN said...

lor....yang aku cucuk kat situ apa nye smlm.....dgr lagu...

~roslinda~ said...

haha
ouh tu nmenye pendrive ea?
hahahhaa
ade2~

R LEeN said...

weh.....

bukan yg cucuk bulat tu...
aku pun xtau apa namanya tu...

pendrive la....
warna putih aku nye...
ada x? aku nk email quotation klien ni...

~roslinda~ said...

hah?
pe ko mrepek ni weh?
mne ak taw...lau ko bwk smlm...ade dlm kete lah..
mmg xde kuarkan p0n..

Queen said...

memang susah...tapi hati lain tak payah jaga..

i ade kawan....bf dia tak boleh luakan kekasih lama (first love)....dan kekasih lama bf dia adalah kawan baik gf dia...

so ..end up..yang kawan baik dia sanggup mencurangi persahabatan hanya kerana cinta yang sebenarnya hanya duduk di alam khayalan mereka je..

dah banyak hati yang terluka dan terguris...

life must go on... =)

alinac lover said...

adik ni mmg comel lah~ geram nengok hidung dia

~roslinda~ said...

queeen>>>bet0l!we need to move on..tak pyah berpaling ke blkang lg dah...apa yg di depan kita,itu lah yg terbaik insyaAllah ;)

allinac>>haha hdung kemek...dy ade nih hah kt pngku..sb0k je nk menulis gak..

eT said...

pinjam leh baju kembang2 tu..hehehe
si comel pakai lg nmpk chantek kan...

~roslinda~ said...

heeee
bse la tuh...
dak2...
;)
leh2..sewa ;p

reb@rn said...

Haha. Aku lupakan dia dengAn fokUs terhAdap hidUp aku yAng sekarAng.

~roslinda~ said...

spe dia jowin?
hahaha
busybody tak hengat~hahaha
bt0l2...
tu p0n blh dijadi kn stu cara!
buat2 busy~
;)

reb@rn said...

kEna bAca noveL aku tu kaLau nAk tAu sape :)

~roslinda~ said...

haha
dah baca dah..
gigih t0l baca td..
tp xtaw nk teka yg mne stu..
haha

ct fad said...

cantik nyer baju pengantin cilik ni..
tetibe laks ade cite emo sekali..
bee cool jer..mmng kengkadang kite x dapat tipu perasaan sendiri walaupun kt membenci seseorang itu...

Fikri said...

Innalillah.. arwah 2 baik orgnya.

Eh, clap num lak. sori2.

~roslinda~ said...

fad>>heee itu cuma selingan jek...xde kaitan dgn tuan umah...pernah ade kaitan,tp itu bertahun sudah...skang carefree sudah haha ;) tQ 4 dr0p by!

fikri>>aku bakar KBB ko karang..haha

Fikri said...

la la la la~
xdgr2..

~roslinda~ said...

hahaha
sengal fikri!~
ak x ckp pun,mmg lah ko xdgr..
kan aku taip je tuh..
ko rabun dah ea?
haha

fana said...

oyeke cumel anak buah.kalau batuk2 lagi bykn minum air suam k

~roslinda~ said...

huuu
yekkkkk...anak buah,bkn anak sndiri..
tak khwin ag~huuu
0kies2..thanx ;)